Topčić-Polje: Rasvjeta za noćne radove

Topčić PoljeNa području Općine Zenica nastavljajaju se radovi na raščišćavanju putnih komunikacija i održavanju minimalne prohodnosti puteva, te otkopavanju kuća i drugih objekata na području općine uništene u majskim poplavama. Dat je nalog da se prema tehničkim mogućnostima, na lokalitetu od Doma u Topčić-polju uz rejon Starinskog potoka, iz preventivnih razloga i sigurnosti stanovništva postave javna rasvjeta i reflektori.

Općinski štab civilne zaštite Zenice s nesmanjenim intenzitetom nastavlja aktivnosti na raščišćavanju Topčić- Polja, a građevinska mehanizacija Oružanih snaga BiH će do ponedjeljka, 14. jula, ostati da pomaže na raščišćavanju u Topčić-Polju.

Od iduće sedmice prema potrebama i procjeni nadzornog organa dodatnu, neophodnu građevinsku mehanizaciju za izvođenje planiranih radova na lokalitetu Topčić-Polja obezbijediti će Općina Zenica.

Danas se završavaju radovi na otkopavanju objekata i raščišćavanje terena uz Ciganski potok, a nastavit će se planirane aktivnosti na prostoru uz Švabin potok i Starinski potok takođe na području naselja Topčić-polje.

Dat je nalog da se prema tehničkim mogućnostima, na lokalitetu od Doma u Topčić-polju uz rejon Starinskog potoka, iz preventivnih razloga i sigurnosti stanovništva postave javna rasvjeta i reflektori. Naime, zbog učestalih kiša tom području prijeti izlivanje vode, a da bi se to spriječilo i nesmetano izvodili noćni radovi neophodno je osvijetliti navedeno područje.

Posted by on 2014-07-13. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zenica, Žepče. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login