Tour de France iduće godine starta na otoku Noirmoutier

Tour de FranceNajprestižnija biciklistička utrka na svijetu Tour de France 2018. godine startat će 30. juna na otoku Noirmoutier, objavili su organizatori.

Noirmoutier je otok u Atlanskom okenu, a cesta po kojoj će se voziti etapa jedna je od najposebnijih na svijetu. Naime, dva puta dnevno 4,125 kilometara dugačka cesta Passage du Gois, koja spaja otok Noirmoutier i gradić Beauvoir-sur-Mer, zbog plime jednostavno nestaje četiri metra ispod vode.

Ovo neće biti prvi put da Tour dolazi na Noirmoutier. Ova zanimljiva cesta ugostila je najbolje bicikliste svijeta 1999. godine kada su zbog skliske površine neki od natjecatelja pali. Unatoč tome, staza je korištena i kao start prvog dijela biciklističke utrke ponovno 2001. godine.

Prva etapa bit će dugačka 195 km, a vozit će se od Noirmoutiera do Fontenay-le-Comtea. Druga etapa vozit će se od Mouilleron-Saint-Germaina do La Roche-sur-Yona, grada koji će ugostiti etapu Toura prvi put nakon 1938. godine. Zatim slijedi 35 kilometarski kronometar u Choletu, a četvrta etapa starta u La Bauleu. Preostale etape Tour de France 2018. bit će predstavljene u listopadu ove godine.

Ovogodišnje izdanje Toura starta 1. jula u Dusseldorfu, a naslov pobjednika branit će Britanac Chris Froome.

Posted by on 2017-03-01. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login