Tradicionalna vožnja tramvajem s konjskom vučom

Sarajevo, tramvajU povodu obilježavanja Dana preduzeća – 126 godina postojanja i rada GRAS-a danas je održana tradicionalna vožnja tramvajem s konjskom vučom.

Također je održana Izložba fotografija “126 godina GRAS-a“ o historijatu preduzeća u u auli Željezničke stanice u Sarajevu koja će zvanično biti otvorena u 12,30 sati. Izložba će biti otvorena za posjetioce u nedjelju od 10 do 17 sati.

Pozivamo građane Sarajeva da zajedno obilježimo ovaj značajan jubilej. Specijalan poziv upućujemo našim najmlađim sugrađanima, među kojima sigurno ima i onih koji do sada nisu imali priliku voziti se tramvajem, da sa svojim roditeljima budu naši gosti u nedjelju, na tradicionalnoj vožnji tramvajem s konjskom vučom, kao i da istog dana u auli Željezničke stanice u Sarajevu od 10 do 17 sati posjete Izložbu fotografija ‘126 godina GRAS-a’ kako bi se upoznali s dugom tradicijom i bogatim historijatom preduzeća“, saopćeno je iz GRAS-a.

U nedjelju od 12 do 17 sati tramvajski prevoz će biti besplatan.

Posted by on 2011-11-27. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login