Trebević Eko Fest ujedinjuje Sarajevo i I. Sarajevo za čist zrak i dovoljno vode

Trebević Eko Fest

Trebević Eko Fest

Manifestacija “Trebević Eko Fest” bit će održana od 25. do 27. augusta u Centru za odmor i rekreaciju Brus na Trebeviću, uz mnoštvo različitih ekoloških, omladinskih, sportskih, kulturnih i muzičkih događaja, najavljeno je danas na pres-konferenciji na Trebeviću.

U večernjim satima predviđeni su koncerti na kojim će nastupati regionalne zvijezde festivala kao što su SARS, Elemental, Skroz, Helem Nejse i ostali izvođači uz predgrupe i druge bendove, a iza ponoći nastupaju poznati sarajevski DJ-evi i mnogi drugi.

Održavanje festivala podržali su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo, turističke zajednice oba grada, kao i Delegacija EU u BiH.

Direktor festivala Željko Antonić izjavio je da je manifestacija osmišljena kako bi skrenula pažnju na Trebević i bila pokretač narednih akcija na revitalizaciji te planine.

Istakao je da nastoje prenijeti poruku o važnosti zaštite životne sredine kao najbitnijeg elementa kvaliteta života ljudi, u vrijeme kada svjedočimo zagađenju zraka i nestašicama vode.

– Svi mi dišemo isti vazduh i pijemo istu vodu bez obzira s koje strane neke linije živimo a kad ostanemo bez svega toga tek onda ćemo postati svjesni koliko su podjele koje, nažalost, vladaju u našem društvu besmislene i prevaziđene – rekao je Antonić.

Oba dana festivala će paralelno biti održavani i ostali festivalski sadržaji, od onih ozbiljnijih edukativnih pa do raznih oblika uživanja u prirodi. Posebna pažnja je posvećena kamp zoni u kojoj je kamperima omogućeno da uz dvodnevne ulaznice besplatno postave šatore.

Svi koji na festival dođu biciklom na info kiosku će dobiti besplatne ulaznice za taj dan.

Za posjetioce iz Sarajeva osigurana je vanredna autobuska liniju za petak i subotu s polascima ispred Zemaljskog muzeja u 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 i 23.00 sata, i sa Brusa u 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 22.00 i 24.00 sata.

Posted by on 2017-08-24. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login