Trebinje: Načelnik Ćuk potpisao ugovore o stipendiranju sa opštinskim stipendistima

Trebinje

Trebinje

U Opštini Trebinje su potpisani ugovori o stipendiranju 101 studenata i talentovanih učenika, za školsku 2011/12. godinu, sredstvima Budžeta Opštine za 2012. godinu, a koji su ovo pravo stekli nakon provedene konkursne procedure.

Za ove namjene Opština Trebinje ukupno je izdvojila 101 hiljadu KM, a iznos pojedinačne mjesečne stipendije (10 mjesici) znosi 100 KM.

Broj ovogodišnjih studentskih stipendija je za 31 veći u odnosu na prethodnu budžetsku godinu.

Načelnik Opštine Trebinje prilikom današnjeg potisivanja ugovora izrazio je žaljenje što nije bilo mogućnosti da svi oni koji su aplicirali za stipendije, nisu obuhvaćeni.

„To treba da nam bude motiv u narednom periodu, kako bi iznašli načina da svi trebinjski studenti primaju stipendije. Neophodno je da opšti napredak prati broj dodjeljenih stipendija“ rekao dr Ćuk.

Nedeljka Luketa, student III godine Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Trebinju, nakon potpisivanja ugovora, kazala je: „Prvi put dobijam stipendiju ona znači mnogo. Prvo to je nagrada za trud i dobar uspjeh na fakultetu. Naravno, i novac od stipendije dobro doće.“

„Stipendija puno znači za porodični budžet i zahvaljujem Opštini što stipendira naše studente“, rekao je Jadranko Kalinić, otac Ivane, studenta godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koja je stipendiju dobila kao posebno nadaren student.

Inače,osim ovih stipendija, Opština Trebinje već godinama budžetskim sresdsvima stipendira i svu studente i đake iz kategorije porodica poginulih boraca i RVI od I do IV kategorije, kao i djecu umrlih radnika Adnistrativne službe Opštine, čime je obuhvaćeno 183 đaka i studenta, tako da ukupan broj stipendiranih u Opštini Trebinje iznosi 284.
Budžetska sredstva izdvojena za stipendiranje trebinjskih đaka i studenata u ovoj godini iznose ukupno 283 hiljade KM.

Posted by on 2012-06-14. Filed under Trebinje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login