Treća godina projekta „Studentsko preduzetništvo”

Studentsko preduzetništvoTreća godina projekta „Studentsko preduzetništvo” – nova šansa za studente sa poslovnim idejama

Projekat „Studentsko preduzetništvo“, pod motom Tvoj uspjeh počinje tvojom idejom, treću godinu zaredom realizira Centar za istraživanja i studije GEA u Banjoj Luci uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Riječ je o projektu koji kroz seriju praktičnih radionica i vrijedne novčane nagrade iz nagradnog fonda od 36.000 američkih dolara pruža šansu studentima da njihove ideje zažive u praksi.

Studenti Univerziteta u Sarajevu će i ove godine imati mogućnost da pojedinačno ili kao tim prijave svoju ideju za učešće u programu „Imam ideju“, gdje će im biti pružena stručna podrška kroz praktičnu obuku kako bi što uspješnije pretočili svoje ideje u konkretne poslovne planove. Obuku će voditi istaknuti stručnjaci i već dokazani preduzetnici koji će putem radionica i dinamičnih nastavnih modula prenijeti studentima svoja znanja i iskustva.

Pored toga, svi polaznici će dobiti certifikat o učešću u školi za poslovne ideje, a studentski timovi ili pojedinci će biti u prilici da kandidiraju svoje poslovne planove za finansiranje.

Za devet najperspektivnijih poslovnih planova iz Bosne i Hercegovine i ove godine će biti osigurano po 4.000 američkih dolara. Kao i prethodnih godina, krajem godine će biti organiziran Poslovni forum mladih u cilju prezentacije pobjednika, razmjene iskustava i ideja kao i spajanja mladih sa predstavnicima privrede, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora te međunarodnih organizacija.

Rok za prijave studentskih ideja je 9. 3. 2014. godine, a škola preduzetništva za studente Univerziteta u Sarajevu počinje u drugoj polovini marta. Više informacija o načinu prijavljivanja i projektu „Studentsko preduzetništvo“ možete pronaći na web stranici www.imamideju.ba.

Posted by on 2014-02-04. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login