Trening centar spreman za najbolje bh. nogometaše

Trening centarTrening centar N/FSBiH spreman je za dolazak nogometnih zmajeva, koji iz Zenice kreću u kvalifikacije za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta u ljeto 2016. godine u Francuskoj.

Seniorska reprezentacija će se tako po prvi puta pripremati u ovom centru od 1. septembra. Pape i zmajevi imaju prijateljski meč protiv Lihtenštajna 4. septembra (igra se u Tuzli) i prvi kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo protiv Kipra 9. septembra na stadionu Bilino polje. Okupljanje je zakazano za ponedjeljak u novoj bazi.

Čeka se ponedjeljak

“Centar je spreman. Vrše se posljednji radovi kako bi još spremniji dočekali A selekciju u ponedjeljak. Kada je u pitanju teren on je spreman. Svakodnevno se na njemu radi. Kvalitet je vrlo dobar. Igrači će imati sve uslove da se pripremaju kao u najmodernijim kampovima, da se u miru pripremaju za predstojeće mečeve”, izjavio je za Oslobođenje Alija Porča, direktor Trening centra N/FSBiH.

Centar po njegovim riječima nudi dosta sadržaja, od kablovske televizije i interneta, društvenih igara poput bilijara, stonog nogometa i pikada, te welnes i saunu. Zmajeve očekuje i vrhunska usluga, kvalitetna ishrana u restoranu i osvježenje u caffe baru.

Zeničko komunalno preduzeće ALBA održava travnjak na Bilinom polju, ali i onaj u Trening centru N/FS BiH. Safet Sušić, selektor nogometne reprezentacije BiH, nije krio zadovoljstvo viđenim nakon posjete Trening centru i stadionu Bilino polje, posebno sa kvalitetom travnjaka.

Teren u zeničkom hramu nogometa ALBA održava prema ugovoru potpisanom sa Općinom Zenica koja je vlasnik stadiona, a u Trening centru (dva terena od kojih je jedan sa pravom, a drugi sa vještačkom travom) po ugovoru sa N/FSBiH. Radi se uz konsultacije sa jednom slovenačkom firmom, jer je cilj biti najkompetentniji za nogometne terene u našoj zemlji. Mjeri se kiselost zemlje, temperatura zemlje i druge stvari. Analize se vrše na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu i rezultati su za sada više nego dobri.

Najbolji u regiji

Nedavno je u Zenicu dolazio Alan Ferguson, koji je ispred UEFA-e zadužen za nogometne terene, koji je obišao stadion Bilino polje, ali i Trening centar. Radi se o čovjeku koji se brine o Wembleyu i još 13 terena u Engleskoj, gdje igraju sve nogometne selekcije te zemlje. Za travnjak Bilinog polja je kazao da je jedan od najboljih terena u regiji.

Na Bilinom polju je obavljena rekonstrukcija rasvjete, a pri kraju su građevinski radovi koji podrazumijevanju izgradnju novinarske prostorije, rekonstrukciju svlačionica i sanaciju krova na istočnoj tribini. Uglavnom, sve će biti spremno za meč sa Kiprom.

Posted by on 2014-08-30. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login