Turiste u Mostaru najviše zanimaju Stari most i staro jezgro grada

Mostar, turisti

Mostar

Od početka godine Hercegovačko-neretvanski kanton (HNK) posjetilo je 11.884 gosta, a Mostar 7.100 gostiju, saznaje Fena iz Turističke zajednice HNK, iz koje napominju kako svake godine Hercegovina bilježi sve veći dolazak turista.

U ovoj godini Hercegovinu su najviše posjećivali gosti iz Republike Hrvatske, Italije, Njemačke, Francuske, Kine, Slovenija, SAD-a, Srbije i Velike Britanije.

Iako je turistima iz Rusije sada potrebna viza za boravak u Hrvatskoj nije zabilježen porast njihovog dolaska u BiH, no povećan je broj Čeha i Poljaka.

Turiste u Mostaru najviše zanimaju Stari most i staro jezgro grada kao i poznati objekti koji su prikazani u turističkim brošurama. Turisti su, inače, oduševljeni prirodnim ljepotama i gostoljubivošću ugostiteljskih radnika, ali su jako nezadovoljni smećem, parkingom i velikim brojem prosjaka.

Iz Turističke zajednice HNK-a napominju kako bi trebalo poraditi na rješavanju tih problema kako bi gosti koji posjećuju Hercegovinu dolazili u većem broju.

Statistika govori i da se turisti u Hercegovini zadržavaju u prosjeku od dva do četiri dana.

Posted by on 2013-07-21. Filed under Mostar, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login