Turisti iz Hrvatske slavili tri noći u Sarajevu za 210 KM

Sarajevo, Nova godinaBosnu i Hercegovinu, a posebno glavni grad Sarajevo, prema dostupnim podacima, za vrijeme praznika posjetio je značajan broj stranih turista.

Hoteli u Sarajevu i na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici bili su puni, a najveći broj onih koji su Novu godinu željeli dočekati u Sarajevu došli su iz Hrvatske, istaknula je Asja Hadžiefendić-Mešić, portparol Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

‘Sarajevo je cijeli decembar bilo top-destinacija za turiste iz regiona. Smještajni objekti poput hotela “Maršal”, “Holivud” i “Europa” za najluđu noć u godini bili su popunjeni. Osim velikog broja Hrvata, imali smo goste iz Slovenije, Srbije i značajan broj Crnogoraca. Posjetili su nas i turisti iz Njemačke i Italije. Novu godinu u BiH u velikom broju dočekali su i naši građani iz dijaspore, koji se ne evidentiraju kao turisti, ali učestvuju u prihodu bh. ugostiteljstva i trgovine’, navela je Hadžiefendić-Mešić.

Prema njenim riječima, hrvatske turističke agencije imale su veoma povoljne ponude za novogodišnju noć u BiH.

‘Za mlade iz Hrvatske, posebno iz Dalmacije, ali i iz Zagreba, praznično Sarajevo je vrlo interesantno, a cijena od 821 kunu (210 KM) za tri noćenja u hotelu i autobuski prijevoz koju su nudile neke turističke agencije bila je vrlo povoljna. U turističkom info-centru pred sam doček bile su velike gužve, a turiste je najviše zanimalo gdje mogu pojesti dobre ćevape’, kazala je Hadžiefendić-Mešić.

Posted by on 2014-01-06. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login