Turistički voz unskom prugom bi obogatio turističku ponudu Bihaća

Bihać, Una,

Bihać, Una

Delegacija Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) posjetila je danas Općinu Bihać, nakon što je općinski načelnik Emdžad Galijašević prošle sedmice prilikom posjete Prometno-poslovnom području (PPP) Bihać ŽFBiH izrazio zainteresiranost općinskih vlasti da zajedno sa hotelijerima sufinansiraju turistički voz od Bihaća do Martin Broda.

Marijo Kozina, izvršni direktor za razvoj i investicije ŽFBiH, i Rešad Mandžo, pomoćnik izvršnog direktora, zajedno sa Samirom Alagićem, direktorom PPP Bihać, upoznali su načelnika Galijaševića sa planovima Željeznica kada je u pitanju Općina Bihać.

Oni se uglavnom odnose na teretni saobraćaj unskom prugom, te proširenje i dogradnju radionice za opravku vagona, koja radi u Bihaću i koja je opravdala svoj rad.

“Naša želja je da proširimo kapcitete za opravku vagona, kako bi u dogledno vrijeme bili u mogućnosti da ukoliko se ukaže potreba zaposlimo i nove radnike”, kazao je Kozina.

On je dodao i da su zainteresirani da sa lokalnim vlastima realiziraju projekat turističkog voza unskom prugom. Ova ideja potekla je od načelnika Galijaševića, koji je kazao da je riječ je o atraktivnom turističkom brendu, koji bi obogatio turističku ponudu Općine Bihać i Nacionalnog parka (NP) Una.

“ŽFBiH za Općinu Bihać jedna su od strateških firmi i Općina Bihać odradit će sve potrebne dozvole, kada je u pitanju proširenje radionice za opravku vagona. Naša inicijativa za sufinansiranje turističkog voza naišla je na podršku menadžmenta ŽFBiH i sada trebamo konkretno definisati slijed koraka, koji bi vrlo brzo u konačnici doveli do konkretizacije ove ideje”, kazao je Galijašević.

Prema njegovim riječima, bez aktivnijeg učešća svih nivoa vlasti ne može se očekivati poboljšanje turističke ponude ovog kraja.

Posted by on 2013-11-05. Filed under Bihać, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login