Tuzla: Civilna zaštita zabranila paljenje korova

požarNa svojoj jučerašnjoj vanrednoj sjednici Općinski štab Civilne zaštite (OŠCZ) Tuzla zabranio je paljenje korova i raslinja u sklopu obavljanja poljoprivrednih i drugih radova.

Na sjednici je konstatirano kako je u posljednja četiri dana evidentirano 80 požara, a da je stanje protupožarne zaštite kritično.

“Na ovakav način neodgovorni pojedinci čine kaznena djela izazivanja opće opasnosti i druga zabranjena djela, ugrožavajući pri tome živote ljudi te javnu i privatnu imovinu”, saopćio je zapovjednik OŠCZ-a Tuzla Jozo Nišandžić.

Sa sjednice je upućen zahtjev za punu mobilnost svih službi, a posebno Službe civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice. Također, OŠCZ zahtijeva punu mobilnost članova vijeća mjesnih zajednica radi poduzimanja prevetnivnih mjera otklanjanja opasnosti od požara i mjera na otkrivanju počinitelja ovih nedozvoljenih radnji.

Od organa policije i pravosuđa, OŠCZ zahtijeva da zaštite javnu i privatnu imovinu, živote i zdravlje osoba od onih koji paljenjem vrše kaznena djela izazivanja opće opasnosti.

Posted by on 2012-03-19. Filed under Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login