Tuzla – Taximetar pobjednička predstava na TKT Festu

TKT Fest

TKT Fest

Prema ocjenama publike na ovogodišnjem 15. TKT Festu najvišu ocjenu dobila je predstava TAXIMETAR u produkciji Teatra EXIT Zagreb s ocjenom 4,92. Na drugom mjestu je predstava ”Glumac je …glumac je…glumac” Zijaha Sokolovića (4,86), a na trećem mjestu je predstava ”INDIGO” u produkciji Smart Studia Beograd i Grad teatar Budva (4,56).

Umjetnički voditelj Tetra kabare Tuzla Vlado Kerošević je izrazio zadovoljstvo ostvarenim na 15. jubilarnom TKT Festu i pohvalio publiku koja ”čini se nikad više nije bila prisutna na svim predstavama koje su se na sceni Teatra kabare Tuzla odigravale svih ovih devet festivalskih noći”, ističući da se tražila i ulaznica više, tako da su neke predstave igrane i u dva termina.

Obzirom na to da publika daje vrijednost predstavama ocjenama od 1 do 5, govori, između ostalog, ”da se nikad nije dogodilo u historiji festivala da svih devet predstava bude ocjenjeno od publike ocjenama 4 do 5”. To govori da su predstave bile kvalitetne, bilo da se radi o monodramskim formama ili drugim. Kerošević ističe da je ”TKT Fest obavio svoju misiju, dao je viziju budućnosti, omogućio je povezivanje s četiri nova teatra koja do sada nisu igrala na sceni Teatra kabare Tuzla”.

Sinoć je s predstavom ”INDIGO” autora Dušana Premovića s plesom i pjesmom iz same predstave svečano zatvoren 15.TKT Fest u Tuzli. U predstavi su igrali: Branislav Lečić, Danica Maksimović i Marija Vicković. To je ”priča o otuđenosti, o nemogućnosti da uspostavimo našu komunikaciju s bližnjima, bilo da je to na radnom mjestu, intimnoj vezi ili nešto drugo”.

Posted by on 2017-04-05. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login