Tuzlaci bez organizovanog dočeka Nove godine

Tuzla
Tuzla

Građani Tuzle ni ove godine neće imati priliku da na otvorenom dočekaju Novu godinu. Uprkos činjenici da je u Tuzli najveći trg u Bosni i Hercegovini – Trg slobode, Općina Tuzla na ovom lokalitetu neće upriličiti organizovani doček Nove godine.

Razlog je nedostatak finansijskih sredstava kojima bi se organizovala ovako velika manifestacija.

“Od 2007. godine su budžetska sredstva drastično smanjena za šest miliona maraka. Sto hiljada maraka skrhati za jednu noć, to su ogromne pare, tako se ponašaju pijani bogataši. Mi niti smo pijani, niti smo bogataši. Osnovni razlog je što nema para” – izjavio je Feni načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.

Smatra da je bolje organizovati sto manifestacija tokom cijele godine, nego samo jednu za jednu noć, te da pjevač u ljetnom periodu košta deset puta manje, nego za Novu godinu.

“Imali smo more velikih kulturnih manifestacija, velikih koncerata, omogućili građanima Tuzle da čitavo proljeće, ljeto i jesen uživaju u tim velikim događajima. Bolje da uživaju cijelu godinu, nego samo jednu noć” – ističe Imamović.

Kaže da novca za organizovanje dočeka Nove godine na otvorenom ima samo Sarajevo, za razliku od drugih gradova kao što su Tuzla, Zenica i Mostar.

S obzirom na to da Tuzlaci neće imati priliku da proslave Novu godinu na otvorenom, krenut će put kafića, restorana, diskoteka te ka dvorani Mejdan.

U Mejdanu će biti tradicionalno organiziran najmasovniji doček Nove godine, gdje će sve one koji su se odlučili da ovdje isprate staru, a dočekaju Novu godinu, zabavljati Dona Ares i Bend.

Svi koji vole iznenađenja uputit će se u Caffe club “New York” u centru grada, u kojem će nastupiti tajni gost večeri.

Također u centru grada, u novootvorenom Caffe clubu “Salt“ nastupit će Igor Vukojević.

Oni koji su malo dubljeg džepa mogli su se odlučiti za odlazak do jezera Modrac, gdje će u Clubu “Plaža“ sve prisutne goste zabavljati Koloseum bend, trubači, te gost večeri Asim Bajrić.

Tuzlaci koji se još nisu odlučili gdje će dočekati Novu godinu mogu poći u Club “Viva“ u hotelu Tuzla, nastupit će Katarina Grujić i Miloš Brkić.

Posted by on 2013-12-31. Filed under Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login