Tuzlanska filmska Vila za “Montevideo, vidimo se”

Montevideo, vidimo seSrbijanski film “Montevideo, vidimo se”, u režiji Dragana Bjelogrlića, dobitnik je nagrade Vila u kategoriji najboljeg dugometražnog filma na ovogodišnjem Tuzla film festivalu.

U kategoriji za najbolji dokumentarni film proglašen je film “Ničiji2 reditelja Jadrana Bobana iz Hrvatske, dok je za najbolji kratki film Vila pripala filmu “Kutija” u režiji Vanje Jambrović.

Vila je otišla u ruke i Vuku Mitevskom za animirani film “Alerik”, dok je u kategoriji „”Snimaj bilo čim” za najbolji film izabran Narodna kuhinja u režiji Siniše Stojanovića i Dragane Nikolić.

Tuzla film festival je dodijelio i specijalnu nagradu za kategoriju internacionalnog dugometražnog filma, a to je “Xanadu” režisera Dominica Reynoldsa.

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u domenu dokumentarnog filma dobio je Radoslav Stanišić za režiju dokumentarnog filma “Visoki hrast”.

U internacionalnoj kategoriji specijalna priznanja dodijeljena su Marini Palailogou za režiju internacionanog kratkog filma “Feeling Lucky”, kao i za film „Always think of me in your lunch break” od Maria Chiriac te Jamesa Caleya i Scott Anderssena za kratki film “El Visitante”.

Posted by on 2014-09-15. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login