Tuzlanski demonstranti nisu opljačkali tržni centar Omega

 Tuzla, protesti, demostracijeIz tržnog centra “Omega” demantirali su informacije da su demonstranti tokom protesta u Tuzli opljačkali njihovu poslovnicu.

Tokom jučerašnjih protesta u Tuzli, u kojima je povrijeđeno više od 130 osoba, službenici MUP-a TK-a su za medije izjavili kako su demonstranti, koje su nazvali huliganima, počeli masovno pljačkati radnje i tržne centre u Tuzli.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić dao je izjavu za Fenu u kojoj je kazao kako to “više nisu protesti, to su masovne pljačke”. Pojasnio je da, nakon što su neki od demonstranata počeli masovno pljačkati trgovinske radnje i objekte, službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona poduzeli su sve zakonom predviđene mjere u cilju uspostavljanja normalizacije stanja te sprječavanja izvršenja krivičnih djela.

Također, novinarka Fene dobila je potvrdu da je opljačkan tržni centar “Omega” što su uposlenici negirali.

“Željeli bismo demantovati informacije o pljačkanju TC Omega Tuzla od strane demonstranata koje su plasirali pojedini mediji. Ponavljamo, nikakva pljačka se nije desila u prostoru našeg centra”, navedeno je na zvaničnoj stranici tržnog centra.

 

Posted by on 2014-02-07. Filed under Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login