Twitter druga, a Facebook peta najbolja kompanija u svijetu

Twitter

Twitter

Agencija za zapošljavanje ‘Glassdoor’ saopćila je rezultate istraživanja prema kojem je najbolja kompanija u svijetu je Bain & Company, dok je Twitter na drugom mjestu.

Naime, na listi Najboljih kompanija u svijetu za 2014. godinu, kompanija Bain & Company je na prvom mjestu.

“Riječ je o vrlo zanimljivoj i utjecajnoj kompaniji. U toj kompaniji nema dosadnog dana i nikada nema dosadnih projekata. Cilj komapnije je rješavanje svih problema njenih klijenata”, kaže se za tu kompaniju sa sjedištem u Bostonu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Na drugoj poziciji liste je poznata društvena mreža Twitter za koju se kaže da je “okružena pametnim i vrijednim uposlenicima koji uistinu brinu za uspjeh kompanije”.

Nakon njih, slijede LinkedIn, Eastman Chemical, Facebook, Guidewire, Interactive Intelligence, Google, Orbitz Worldwide, Nestle Parina PetCare.

Među 50 najboljih nalaze se i Chevron, koji je na 14. mjestu, Nike na 29., Intel Corporation 33., Apple 35., Sturbucks 39. i eBay Inc na 49. mjestu navedene liste.

Inače, rezultati istraživanja Glassdoora prikupljeni su na osnovu ankete urađene sa uposlenicima mnogih kompanija diljem svijeta.

Posted by on 2013-12-15. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login