U Banjoj Luci počinje sedmica filmova nacionalnih manjina

Banja Luka

Banja Luka

U Domu omladine u Banjoj Luci u ponedjeljak će biti otvorena sedmica filmova nacionalnih manjina, u okviru koje će biti prikazani filmovi iz Češke, Slovačke, Poljske i Mađarske.

Organizatori manifestacije su Udruženje Čeha Grada Banja Luka i banjalučki Omladinski savjet.

Kako je najavljeno, svakog dana u 19 sati bit će organizirana po jedna projekcija filma, a ulaz je besplatan.

Tako će u ponedjeljak biti prikazan češki film “Lična karta”, koji je režirao Ondrej Trojan, a u utorak film “Test” režisera Petera Bergendya iz Mađarske.

U srijedu će biti prikazano ostvarenje “Vinci”, Janusza Machulskog iz Poljska, a 8. marta slijedi “Tango komaraca”, koji je režirao Miloslav Luther iz Slovačke.

Nakon 8. marta će biti prikazano ostvarenje “Kontrola”, režisera Nimroda Antala iz Mađarske, dok će u subotu 10. marta biti prikazan film “Nula” Pawela Borowskog iz Poljske.

U nedjelju će biti prikazani “Okovi”, Radima Špačeka iz Češke, a sedmica filmova biti će završena projekcijom filma “Prekršeno obećanje”, koji je režirao Jirij Chlumsky iz Slovačke.

Posted by on 2012-03-05. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login