U BiH danas nestabilno vrijeme

oblačno vrijemeU Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica 10 stepeni, Livno 12, Bugojno i Sokolac 13, Ivan-sedlo 14, Kupres, Sarajevo i Srebrenica 15, Bihać, Sanski Most i Tuzla 16, Doboj, Prijedor i Zenica 17, Banja Luka i Zvornik 18, Bijeljina, Gradačac i Mostar 19, Stolac, Trebinje i Čapljina 20 i Neum 23 stepena .

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je manji od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Sredinom dana i poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab, zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka, većinom između 25 i 30 stepeni, na jugu Hercegovine do 33 stepena.

U Sarajevu više sunčanog vremena prijepodne. Poslijepodne je moguć pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas  intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca će dostizati visoke vrijednosti (UV indeksa od 6-8). U ostalom dijelu BiH,tačnije na jugu, vrlo visoke vrijednosti UV indeksa, od 8-10, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Posted by on 2013-08-24. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login