U BiH policijski sat od 20:00 do 5:00

Federalni štab civilne zaštite na današnjoj vanrednoj sjednici donio je naredbu kojom je zabrana kretanja građana na snazi od 20 do pet sati ujutru.

policija
policija

Tako je FŠCZ odlučio promijeniti prvobitnu naredbu o zabrani kretanja građana u periodu od 18 do pet sati ujutru, koja je bila donesena 21. marta ove godine u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Naredbom FŠCZ-a također je naloženo da građani na ulici, odnosno na javnim površinama, moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere, što podrazumijeva obavezno nošenje maski, pamučnih traka ili šala preko usta i nosa, kao i socijalnu distancu od najmanje jedan i po metar.

Nova naredba FŠCZ-a stupa na snagu danas (29.03.)

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koji su objavljeni u nedjelju ujutru, u BiH je od COVID-19 obolilo 323 ljudi (123 u FBiH i 200 u RS), a zabilježeno je i šest smrtnih slučajeva.

Gradonačelnik Brčkog nam je potvrdio da u Distriktu na snazi ostaje policijski sat od 21:00 do 5:00.

Posted by on 2020-03-29. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login