U BiH većinom vedro, po kotlinama magla

maglaU Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle. Vjetar će biti slab, južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se većinom između 3 i 9 stepeni, na jugu Hercegovine i u Krajini od 10 do 15, a u mjestimima sa dugotrajnom maglom od -1 do 3 stepena.

U Sarajevu magla koja se u kotlinskim dijelovima grada može zadržati cijeli dan. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 3 stepena.

Jutros je u Bosni i Hercegovini većinom vedro. U središnjem i istočnom dijelu Bosne po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati imale su sljedeće vrijednosti: Sokolac -8, Kupres i Livno -6, Bugojno i Sarajevo -4,  Goražde -3, Prijedor i Zenica -2, Doboj, Drvar, Ivan-sedlo, Sanski Most, Srebrenica, Stolac i Tuzla -1, Banja Luka, Bijeljina i Bjelašnica 0, Zvornik 1. Mostar i Trebinje 2, Neum 6, Gradačac 7,
Bihać 10 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954 hPa, za 10 hPa je veći od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Posted by on 2013-12-23. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login