U BiH živi čak 90 multimilionera

multimilionerIako se Bosna i Hercegovina suočava s najdubljom ekonomskom i društvenom krizom od rata naovamo, u posljednjih 12 mjeseci zemlja je dobila pet novih multimilionera čije je bogatstvo procijenjeno na kapital veći od 30 miliona dolara.

Ovi podaci “Nezavisnim novinama ” su potvrđeni iz ugledne međunarodne kompanije “Wealth-X”, specijalizirane za prikupljanje informacija o superbogatašima u cijelom svijetu.

“U BiH živi 90 multimilionera i to je rast za pet osoba ili 5,9 posto u odnosu na 2012. godinu. Kapital s kojim raspolažu procjenjuje se na oko devet milijardi dolara”, potvrdio je Fauzi Ahmad, direktor komunikacija u singapurskom sjedištu kompanije “Wealth-X”.

Iako  smo dobili pet novih superbogataša, njihov ukupan kapital ostao je na nivou od devet milijardi dolara.

Kao što su skrivena imena ovih superbogataša, isto tako je nepoznat i način na koji su stekli svoje enormno bogatstvo u vrijeme kada je većina bh. stanovništva ušla u ekstremno siromaštvo i bori se s osnovnim egzistencijalnim problemima, pišu “Nezavisne”.

Posted by on 2014-02-25. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login