U Bihaću počinje 9. Međunarodni ekološki sajam “EKO BIS 2011.”

 Bihać

Bihać

Deveti Međunarodni ekološki sajam “EKO BIS 2011.“ počinje danas u Bihaću i trajat će do 11. septembra. Očekuje se učešće više od 300 izlagača iz 11 zemalja regiona, što je za oko 10 posto više u odnosu na prethodni sajam, a od ukupnog broja je 25 posto stranih izlagača.

Sajam se održava na oko 10.000 metara kvadratnih otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora na Gradskoj otoci u centru Bihaća, uz podršku federalnog Ministarstva okoliša i turizma, Vlade Unsko-sanskog kantona i Općine Bihać. EKO BIS je ove godine sadržajem i pratećim događajima posvećen vodi kao izvoru života. Bit će održana međunarodna konferencija posvećena toj temi, s posebnim osvrtom na zaštitu voda, turizam na vodi, kao i projekte koji su pokrenuti u našem regionu, kazao je predsjednik Privredne komore USK-a i predsjednik Direkcije sajma “EKO BIS 2011.“ Ismet Pašalić.

Predviđena je i konferencija o zaštiti šuma, s obzirom da je ovu godinu UN proglasio godinom šuma. Bit će održana i regionalna konferencija proizvođača iz oblasti organske poljoprivrede, te sadržaji koji se odnose na energetsku efikasnost, uz predstavljanje značajnijih proizvođača obnovljivih izvora energije.

Posted by on 2011-09-08. Filed under Bihać, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login