U Bosanskoj Krupi otvoren prvi Sajam eko turizma u BiH

Bosanska Krupa

Bosanska Krupa

U Bosanskoj Krupi je otvoren dvodnevni 1. Sajam eko turizma u BiH – Mreža turističkih info centara, u organizaciji Eko turističke mreže u BiH, Lokalne akcione grupe “Una-Sana” Sanski Most i Općine Bosanska Krupa, a uz podršku OXFAM-a i Ministarstva vanjskih poslova Italije.

Učešće na sajmu uzelo je devet izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine i jedan iz susjedne Hrvatske. Sajam je otvorio općinski načelnik Armin Halitović, koji je između ostalog kazao da Bosanska Krupa ima ogromne prirodne potencijale, koji će se znati iskoristiti kada bude dovoljno finansijskih sredstava.

Na sajmu će biti predstavljeni turistički potencijali i ponuda iz svih krajeva BiH, i to onih udruženih u zajedničku Mrežu turističkih infocentara. U okviru sajma organiziran je i okrugli sto o temi “Eko turizam u BiH”.

Večeras će biti održana utrka tradicionalnim Unskim lađama, a nakon nje i kvalifikacijska utrka za sutrašnju glavnu utrku lađara, nakon koje će biti upriličeno i zvanično zatvaranje eko sajma.

Posted by on 2012-07-14. Filed under Bosanska Krupa, Sanski Most, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login