U Brčkom otvoren Evropski univerzitet

Brčko

Brčko

U Brčkom je otvoren Evropski univerzitet, druga privatna visokoškolska ustanova u ovom gradu, koja ima pet fakulteta sa više smjerova.

Rektor Brano Miljuš rekao je da će Brčko dobiti puno otvaranjem Evropskog univerziteta, “jer će kroz ove studije obrazovanje biti znatno unaprijeđeno”.

Ovaj integrisani univerzitet u sastavu ima Pravni, Ekonomski i Fakultet političkih nauka, te Saobraćajni i Fakultet medicinske njege, a širok spektar akademskog obrazovanja upotpunjen je master i doktorskim studijama.

“Uslovi akreditovanja univerziteta u Brčko distriktu bili su rigorozni, što je dovelo do malog kašnjenja u pripremama. S obzirom na to da je već ranije obavljen predupis studenata, nadoknadit ćemo izgubljeno do početka sljedeće akademske godine, uz saradnju sa drugim univerzitetima”, rekao je Miljuš na ceremoniji otvaranja Evropskog univerziteta.

On je dodao da je u ovaj univerzitet uložen kapital iz fondova EU, uglavnom austrijskog porijekla.

Posted by on 2012-01-13. Filed under Brčko, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login