U Bugojnu počela gradnja Sportsko-rekreacionog i turističkog centra “Biser Rostova”

Na Rostovu kod Bugojna počela je gradnja Sportsko-rekreacionog i turističkog centra, vrijednog oko 10 miliona eura.

Bugojno

Bugojno

Poslovima, koji bi se trebali okončati do 15. juna naredne godine, rukovodi preduzeće “Biser Rostova”.

– U narednih desetak dana završit ćemo zemljane radove, a onda ćemo u posao uvesti kompaniju „Širbegović“ – kazao je koordinator projekta Asim Šahman, Bugojanac koji posljednjih godina živi u Kataru, gdje radi kao rukometni trener.

Po njegovim riječima, prva utakmica u budućoj rukometnoj dvorani, koja će imati 810 sjedećih mjesta, trebala bi biti odigrana oko 20. juna 2016.

Nakon izgradnje dvorane, u kojoj će se moći igrati međunarodne, klupske i reprezentativne utakmice, planirana je izgradnja hotelskih kapaciteta, nogometnog stadiona, i još dvije sportske sale.

Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić kaže kako će izgradnja tog centra značajno opredijeliti izgled Rostovskog platoa, i obogatiti turističku ponudu Bugojna i cijele BiH.

– Uvjeren sam da će sportski tereni i objekti, koji se grade na Rostovu, svojim sadržajima privući brojne posjetioce iz naše zemlje i inostranstva – istakao je.

Posted by on 2015-12-03. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login