U četvrtak predstava “Njuškalo”

Pozorište mladih, Sarajevo

Pozorište mladih, Sarajevo

U četvrtak, 12. decembra sa početkom u 20 sati, u Pozorištu mladih bit će odigrana predstava “Njuškalo” po tekstu Anthonyja Schaffera.

Opisan svojevremeno kao jedan od najboljih krimića postavljenih na londonskoj teatarskoj sceni, “Njuškalo” je bez ikakve sumnje najzrelije Schafferove djelo. Ono ima elemente melodrame, trilera, komedije, pa čak i horora. Jedan od glavnih razloga zašto je “Njuškalo” privlačno danas, kako redateljima i glumcima tako i publici, jeste što je Schaffer kreirao jednog od najupečatljivijih negativaca u modernoj historiji pozorišta, ali i filma.

Schafferov Andrew Wyke je slavni pisac krimića koji uživa na svom prekrasnom imanju u zabiti Engleske. S druge strane “partner” i ljubavnik Wykeove žene je siromašni i neuspješni glumac Milo Tindle.

Wyke je arhitekta paklenog plana kojim želi da se osveti i Milou i svojoj ženi, međutim dijabolična igra čija je pravila postavio sam slavni pisac dovešće na kraju do neočekivanog obrata.

U predstavi igraju Mario Drmać i Edin Avdagić.

Posted by on 2013-12-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login