U decembru premijerno u Londonu “Boemke u frizerskom salonu”

London

London

Članovi bosanskohercegovačkog Udruženja “Dame” iz Eindhovena (Holandija) izvest će 12. decembra u Londonu amatersku pozorišnu predstavu “Boemke u frizerskom salonu”.

Bit će to upriličeno u okviru druženja članova Udruženja “Dame” i domaćina iz grada na Temzi (BHCAC), poznatijeg kao bh. klub Brent. U muzičkom dijelu tog programa nastupit će Haris Alagić, pobjednik holandskog X-faktora 2013. godine te Maja Tatić & Dalida, bh. predstavnice na Euroviziji 2002.

Dugogodišnji predsjednik bh. udruženja na Brentu Zaim Pašić kaže da je inicijator susreta bh. dijaspore iz Holandije i Engleske predsjednica Udruženja žena “Dame“ iz Eindhovena Mirsada Hadžiegrić, koja je predložila da prilikom turističke posjete članica tog kluba Londonu, bh. klub Brent organizira druženje.

– Poziv za druženje prihvatili smo sa zadovoljstvom. U grupi od oko 60 gostiju iz Holandije su glumci i muzičari te će to druženje sigurno mnogima ostati u sjećanju – kazao je.

U informaciji dostavljenoj Feni putem Bhdinfodeska iz Birminghama dolazak na to druženje potvrdili su i članovi bh. ambasade iz Londona.

Posted by on 2015-11-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login