U Dubrovniku referendum o izgradnji golf parka na brdu Srđ

Dubrovnik, Srđ

Dubrovnik, Srđ

U Dubrovniku se danas održava referendum na kojem se građani izjašnjavaju jesu li za gradnju igrališta za golf s vilama, hotelima i apartmanima na platou brda Srđ, a za uspjeh je ključan izlazak više od 50 posto dubrovačkih birača.

Dubrovačni se na referendumsko pitanje, koje glasi “Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?”, izjašnjavaju zaokruživanjem odgovora “za” ili “protiv”.

Da bi referendum uspio, na njega se treba odazvati više od 50 posto dubrovačkih  birača, od njih 37.952 s pravom glasa.

Po podacima Komisije za provedbu referenduma, glasa se na 59  glasačkih mjesta na kojima radi 354 nezaposlena Dubrovčanina, a podaci o odazivu  bit će objavljeni u 11 i 16 sati. Referendum se održava od 7 do 19 sati.

Izgradnja golf parka na Srđu proteklih godina izazvala je dosta polemike u gradu  Dubrovniku, a Građanska inicijativa ‘Srđ je naš’, koja se protivi izgradnji golf parka na  Srđu, od 1. do 15. februara organizovala je prikupljanje potpisa za referendum.

Skupljeno je 9.085 potpisa birača koje je Ministarstvo uprave ocijenilo pravovaljanim, te donijelo odluku o održavanju lokalnog referenduma. Dubrovačko Gradsko vijeće je početkom aprila odlučilo je da se referendum održi 28. aprila te je Grad Dubrovnik osigurao 300.000 kuna za njegovu provedbu.

Posted by on 2013-04-28. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login