U Galeriji ‘Brodac’ izložba radova austrijskog fotografa Raphaela Reichia

Veni Ve-Audiovisual Integration– Izložba fotografija “Veni Ve-Audiovisual Integration” austrijskog fotografa Raphaela Reichia otvorena je večeras u Galeriji savremene umjetnosti “Brodac” u Sarajevu.

Na izložbi su prezentirane fotografije i video radovi kroz koncept “mikro bioskopa”, nastale tokom Reichieve mirovne misije u Nikaragvi, te predstavljaju njegov svojevrsni izražaj emocija kojima je kroz foto-objektiv otkrivao drugačiju kulturu.

– Kada sam stigao u Nikaragvu, upoznao sam jednu potpuno novu kulturu. Nisam dobro znao španjolski, pa sam kao pasivni posmatrač upoznavao i slikao sve ono što me se dojmilo. Svaka fotografija ima svoju priču, svoje emocije, koje su također i svojevrsna refleksija različitosti kultura – kazao je Reichi.

S obzirom na to da traga za svojim austrijskim korijenima, dolazio je u Sarajevo gdje je upoznao studente sa Likovne akademije, s kojima sarađuje.

Kaže da su mu postavku izložbe pomogli mladi iz Galerije “Brodac” Mak Hubijer, Jasmin Osivčić, Aldin Mustafi i Matej Sreptler, koji sarađuju sa likovnim akademicima iz Evrope, Amerike i zemalja regije.

Izložba će biti otvorena do 9. marta.

Posted by on 2017-02-25. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login