U Gradačcu humanitarna utakmica Zmajeva i mlade reprezentacije BiH

Fudbalski reprezentativci BiHU četvrtak će na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu biti odigrana utakmica između A i U21 selekcija BiH.

Mada je ranije planirano da ovo bude revijalna utakmica, u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine odlučili su sav prihod od ulaznica donirati u humanitarne svrhe stradalim u poplavama koje su proteklih dana pogodile našu zemlju.

Podsjetimo, nakon slobodnog dana u ponedjeljak fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je nastavila pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu treninzima u Hrasnici.

Selektor našeg državnog tima Safet Sušić nije mogao računati na jutarnjem treningu na Izeta Hajrovića, koji je bio pošteđen zbog visoke temperature, Ervina Zukanovića (oslobođen obaveza zbog administrativnih stvari, sređivanje vize u Ambasadi SAD-a u BiH), te Ermina Bičakčića (lakša povreda skočnog zgloba desne noge).

Golman Asmir Begović vježbao je punim intenzitetom što može radovati fanove zmajeva jer je poznato koliko je čuvar mreže engleskog Stokea važna poluga bh. selekcije. Pripremama se priključio rekorder u broju nastupa za BiH Zvjezdan Misimović. Danas se očekuje dolazak fudbalera Lazija Senada Lulića, čime će redovi naše selekcije biti popunjeni na pripremama.

“Treninzi su ozbiljni od prvog dana. Nastojimo da ih pravilno doziramo jer su fudbaleri nedavno završili napornu klupsku sezonu. Ne treba pretjerivati. Bičakčić se osjeća dobro i biće spreman za prvu utakmicu”, izjavio je Sušić.

Posted by on 2014-05-21. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login