VIDEO: U Zagreb dolazi Paul Potts

Paul Potts

Paul Potts u Zagrebu 04. juna

Sjećate li se sramežljivog prodavača mobitela kojem su se u britanskom Supertalentu smijali kada je rekao da bi u životu volio pjevati operu?

Upravo na tom takmičenju je i pobijedio, od tada prodao milione albuma te zaradio milione funti. U cijelom svijetu ljudi ga s nestrpljenjem čekaju kada će doći i pjevati najpoznatije operne dionice.

Zagrepčani su jedni od sretnika koji će imati priliku čuti, kako mnogi kažu, nasljednika velikog Luciana Pavarottija, jer će Paul Potts 4. juna nastupiti na zagrebačkoj Šalati.

Paul Robert Potts izvedbom ‘Nessun Dorma’ iz Puccinijevog ‘Turandota’ 2007. godine na noge je podigao cijelu zemlju. Video s njegovom izvedbom jedan je od najgledanijih u na svijetu, sa preko 62 miliona posjeta. Nakon izlaska njegovog prvog albuma zaradio je pet miliona dolara te u međuvremenu potpisao nove ugovor vrijedan oko dva miliona funti.

dnevnik / bih-x.info

Posted by on 2010-03-06. Filed under Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login