U iščekivanju SFF-a, u glavnom gradu BiH pozitivna pretfestivalska atmosfera

Sarajevo Film Festival ove godine će 23. put obradovati ljubitelje filma izborom filmskih ostvarenja i pratećih sadržaja.

Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival

Tako će u osam dana trajanja Festivala i u 18 programa biti prikazano 235 filmova iz 54 zemlje. Svjetske premijere na 23. SFF-u imat će 43, a međunarodnu 23 filma.

A dok se čeka Sarajevo Film Festival i njegov zvanični početak, na ulicama se već može osjetiti festivalska atmosfera. Vrijedni volonteri dijele biltene, ulice se sređuju, Ljetno kino Raiffeisen dobiva svoje novo ruho s novim stolicama, a podignuto je i platno na kojem ćemo ove godine gledati niz uzbudljivih naslova.

Pozorišni trg “Suzan Sontag” je renoviran i ponosno će ‘nositi’ crveni tepih i ostale festivalske sadržaje.

Ukratko gdje god se okrenemo osjeća se pozitivna festivalska atmosfera.

Sarajevo Film Festival 2017 bit će otvoren 11. augusta filmom “Druga strana nade“ Akija Kaurismäkija projekcijama u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu Raiffeisen.

Online prodaja ulaznica počela je jučer putem oficijelne web stranice, a slobodna prodaja počinje 4. augusta u Glavnom Box Officeu koji će i ove godine biti smješten u BKC Sarajevo.

Posted by on 2017-08-03. Filed under Kultura, Sarajevo, Sarajevo Film Festival, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login