U istom košu FTV i RTRS

Regulatorna agencija za komunikacije

Regulatorna agencija za komunikacije

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) obrađuje više slučajeva, među kojima je i prilog emitovan u emisiji ”60 minuta” Federalne televizije u kojem je predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik upoređen sa Adolfom Hitlerom, rekao je danas direktor RAK-a Kemal Huseinović.

”Slučaj je otvoren i biće razmatran sa svim ostalim otvorenim slučajevima”, rekao je Huseinović na konferenciji za novinare.

On je potvrdio da je RAK dobio prigovor SDP-a BiH na emisiju RTRS-a ”Priče o pjesmama: Sprem`te se, sprem`te”, emitovanu 28. februara.

Ne želeći ništa da prejudicira Huseinović je rekao da komisije RAK-a rade svoj posao u vezi sa ovim, ali i više drugih slučajeva, te da očekuje da će komisije posao završiti u narednih 15 dana.

Direktor RAK-a rekao je da još teče zakonski rok za naplatu kazne od 100.000 KM, izrečene RTRS-u zbog korištenja frekvencije za isprobavanje digitalnog signala.

Ukoliko RTRS ne plati kaznu u tom roku, Huseinović je rekao da postoje uobičajene procedure sudske naplate.

Posted by on 2010-03-05. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login