U januaru izložba radova 14 japanskih umjetnika

U svrhu promocije kulturne razmjene Ambasada Japana u Bosne i Hercegovine organizirat će u januaru u Umjetničkoj galeriji BiH izložbu nazvanu “Zimski vrt: Istraživanje imaginacije iza pokreta micropop u savremenoj japanskoj umjetnosti”.

Umjetnička galerija, BiH

Umjetnička galerija, BiH

Izložba se sastoji od 35 djela – crteža, slika, skulptura i video snimaka, na kojima je radilo 14 japanskih umjetnika u periodu od 1990. do 2010. godine.

Umjetnici su, predstavljajući svojstvene poglede na svijet kroz kombinaciju fragmenata koji prožimaju ono zastarjelo ili uobičajeno novim funkcijama ili značenjima, dijelili sličan stil izražavanja koji kuratorica izložbe, kritičarka umjetnosti Midori Matsui, naziva “micropop”.

Izložbu će 10. januara u Umjetničkoj galeriji u BiH otvoriti ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa i direktor Umjetničke galerije u BiH Strajo Krsmanović, a posjetitelji će je moći pogledati do 24. januara, najavljeno je iz Ambasade Japana u BiH.

Posted by on 2017-12-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login