U Kninu svečano za 22. godišnjicu ‘Oluje’

Knin, Oluja

Knin, Oluja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 22. godišnjice vojno-redarstvene operacije “Oluja” u Knin su u subotu došli visoki državni dužnosnici te su najprije minutom šutnje odali počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i položili vijence i zapalili svijeće na Trgu Ante Starčevića kod spomenika pobjede “Oluja 95” gdje su se okupili i brojni branitelji.

Zajednički vijenac položili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, kninski gradonačelnik Marko Jelić te predstavnici udruga branitelja iz Domovinskog rata.

Uoči podizanja zastave pročitana su imena 238 poginulih pripadnika hrvatskih snaga i dvoje nestalih u toj vojno-redarstvenoj operaciji kojima je minutom šutnje odana počast.

Kninska crkvena zvona oglasila su se u 9 sati 43 minute, označivši tačno vrijeme kada su na današnji dan prije 22 godina hrvatske snage ušle u Knin.

U Knin su pristigli brojni građani, a među njima su i brojni hrvatski branitelji i ratni vojni invalidi koji su 1995. sudjelovali u “Oluji”.

 

 

Posted by on 2017-08-05. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login