U Livnu održan koncert “Harmoniko sviraj, sviraj”

 

Livno

Livno

U programu Livanjskog kulturnog ljeta u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu u ponedjeljak navečer je održan koncert pod nazivom “Harmoniko sviraj, sviraj”, gdje je svoj nastup imao jedan od najboljih harmonikaških orkestara u regiji, Bela pl. Panthy iz Slavonskog Broda.

Orkestar Bela pl. Panthy iz Slavonskog Broda trenutačno okuplja tridesetak članova a tijekom četrdesetak godina djelovanja, sudjelovao je na raznim natjecanjima i gostovao u mnogim gradovima diljem Europe.

Kako su prenijeli iz općine Livno kao organizatori ove kulturne manifestacije, uz redovito sudjelovanje i osvajanje nagrada na pulskim Susretima harmonikaških orkestara, ovaj orkestar ostvario je zapažene nastupe i u Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj i Češkoj te osvojio brojne prestižne nagrade. Njihova dirigentica je Sanja Nuhanović i u sinoćnjem obraćanju livanjskoj publici zahvalila je na pozivu za sudjelovanje u programu Ljeta te uputila uzvratni poziv livanjskom Harmonikaškom orkestru HKUD Dinara i voditelju Mladenu Jeloviću.

Naime, suradnja i prijateljstvo ova dva orkestra traje zadnjih nekoliko godina i zahvaljujući tome je i ostvareno gostovanje orkestra iz Slavonskog Broda u Livnu.

Posted by on 2014-07-30. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login