U Lukavcu otvorena izložba djela nastalih u likovnoj koloniji Svatovac 2014

Lukavac izložbaU Centru za kulturu Lukavac je otvorena izložba djela nastalih na Likovnoj koloniji Svatovac 2014 u organizaciji UG Art Centar Lukavac, saopćeno je danas iz Art Centra.

To je četvrta u nizu Likovna kolonija i izložba koju ovo udruženje organizuje i realizuje za dane Općine Lukavac.

Publici su se predstavila 24 autora, i to domaćini iz Lukavca i gosti iz Sarajeva, Bihaća, Mostara, Živinica, Dervente i Tuzle.

Manjom selekcijom postavku je sačinjavalo ukupno 36 djela, slika i skulptura. Program otvaranja vodio je glumac Mirza Salihović. Ispred Art Centra publici se obratio Emir Nuhanović. Branislav Lukić Luka kao učesnik Likovne kolonije proveo je publiku kroz razvoj likovne kolonije na području Lukavca od 1980. godine pa do danas.

Kao sugrađanin i ministar obrazovanja nauke kulture i sporta TK, publici se obratio i Mirsad Kunić.

Prijatelj udruženja, veliki čovjek i cijenjeni profesor Nermin Okičić otvorio je izložbu.

Ispred Centra za kulturu tradicionalno se niko nije obratio, a ni pojavio, iako Art Centar već četvrtu godinu koristi prostorije Centra za kulturu te čini najrespektabilniji dio kulturno-umjetničkog sadržaja te ustanove.

Izložba je bila jako dobro posjećena a za dobru atmosferu nakon izložbe pobrinuo se DJ Senad Fallout iz Tuzle.

Cjelokupnu realizaciju izložbe finansijski je podržala Alma Kovačević. Izložba će biti otvorena sedam dana.

Posted by on 2014-09-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login