U maju festival pozorišne komedije ‘Osmijeh Sarajeva’

Sarajevo

Sarajevo

Internacionalni festival pozorišne komedije “Osmijeh Sarajeva” bit će održan od 12. do 15. maja, a osim domaćih predstava, organizatori najavljuju gostovanje i nekih od najpoznatijih regionalnih teatarskih trupa.

“Osmijeh Sarajeva” je prvi festival pozorišne komedije koji ima za cilj ugostiti najznačajnije i najbolje predstave iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH te na taj način ponuditi publici devet dana radosti i smijeha koji će iznova pozicionirati Sarajevo kao regionalnu prijestolnicu dobre zabave i kvalitetnog humora.

Sve predstave kao i prateći program festivala bit će održan u Bosanskom kulturnom centru (BKC), kao i završna ceremonija te dodjela nagrada koja će biti održana posljednje festivalske večeri.

U okviru festivala će biti dodijeljeno ukupno pet nagrada i to u kategorijama: najbolja predstava, najbolji glumac, najbolja glumica, te u kategoriji najbolji mladi glumac i najbolja mlada glumica, saopćili su organizatori.

Posted by on 2017-04-05. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login