U Modriči još uvijek ima mina

mine, BiHPod minama se na području opštine Modriča i danas nalazi površina od tri i po kilometra kvadratna, rekla je direktor nevladine organizacije “Posavina bez mina” Svjetlana Pavlović.

Organizacija “Posavina bez mina”, koja je registrovana u Brčkom je u saradnji sa Civilnom zaštitom Modriča počela aktivnost obilježavanja sumnjivih površina i upozoravanje stanovništva na opasnost od mina.

Pavlovićeva je rekla da će u tom periodu sve sumnjive površine biti obilježene,  zamijenjeni znakovi upozorenja na opasnost od mina koji su uništeni tokom poplava, te postavljeni bilbordi sa ažuriranom kartom površina za koje se sumnja da su minirane.

Predviđeno je da bude održano nekoliko predavanja i podijeljeni edukativni  materijali djeci, lovcima, ribolovcima, poljoprivrednicima i drugim ugroženim kategorijama stanovništva.

Posted by on 2014-12-18. Filed under Modriča, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login