U Mostaru masovni protesti građana

JMBG, Mostar

JMBG, Mostar

U Mostaru su za danas zakazani novi masovni protesti, treći u deset dana. Poziv na protest upućen je preko društvenih mreža, a građani Mostara imat će priliku da iskažu svoje nezadovoljstvo problemima koji ih muče, te da daju podršku usvajanju zakona o jedinstvenom matičnom broju građana.

“Mostarski protesti izraz su, prije svega, nezadovoljstva stanjem u gradu. Gradsko vijeće, Gradska uprava, gradonačelnik, sve te institucije su u tehničkom mandatu. Nismo imali izbora i naravno ne zaboravimo JMBG, koji je pokrenuo svu ovu lavinu, pa moram reći da podržavamo borbu za JMBG“, izjavio je portparol neformalne građanske grupe aktivista Mostara i Hercegovine Osvit Seferović.

Dodao je da na mostarske proteste dolaze i građani Sarajeva, Zenice, Čapljine, Ljubuškog. “Protesti trebaju biti češći, s obzirom na cjelokupnu tešku situaciju. Vrijeme je da okrenemo postratnu stranicu i da uđemo u jedan period odgovornosti političara prema građanima. Svakako da imamo razloga za proteste kada znamo da su vrijednosti okrenute i da je vlast surova prema slabim, a ponizna prema jakim, to vidim sa JMBG-om”, kazao je on.

Protesti su zakazani za 12.00 sati na Španskom trgu.

Posted by on 2013-06-17. Filed under Čapljina, Ljubuški, Mostar, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login