U Mostaru osnovano umjetničko društvo ‘Tenelija’

Mostar

Mostar

Umjetničko društvo – Internacionalni ansambl igara i pjesama „Tenelija“ nedavno je počelo s radom u Mostaru.

Voditelji projekta i kreatori Tenelije su dugogodišnji plesači nekadašnjeg ansambla „Camarad“ i univerzitetskog KUD-a “Džemal Bijedić” Mia Laketić i Dragi Peco.

Kako su naveli, društvo je pokrenuto u cilju podizanja kulturološke svijesti i povratku istinskim vrijednostima kojima su članovi svih folklornih društava uvijek naklonjeni, a to su tolerancija, prijateljstvo, naklonjenost ka upoznavanju drugog i drugačijeg.

Ističu kako se na samom početku rada planiraju bazirati na folklornu tradiciju Bosne i Hercegovine, ali svoj rad obogatiti i europskim i svjetskim igrama.

Iz Tenelije pozivaju sve koji su naklonjeni kulturi i tradiciji i koje zanima folklor i očuvanje kulturne baštine da se pridruže ansamblu te tako stvore nova prijateljstva uz ples, druženje i putovanja.

Pored budućih plesača koji će biti podijeljeni u tri kategorije, djeca od 4 do 8 godina, djeca od 9 do 14 godina te glavni ansambl od 15 godina i stariji, tu je i grupa za rekreativce namijenjena svim dobnim skupinama koje žele učiti osnove folklora i održavati formu kroz ples.

Posted by on 2017-02-21. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login