U Mostaru tradicionalni skokovi sa Starog mosta

Mostar, skokovi, Stari mostI ove godine u sklopu tradicionalnih skokova sa Starog mosta jutros je u Mostaru upriličeno kuhanje kafe u najvećoj džezvi na svijetu.

Brojni turisti imali su priliku popiti kafu iz džezve koja je uvrštena i u Ginisovu knjigu rekorda. Ovim događajem se, uz turističku promociju Mostara i stare gradske jezgre, želi promovisati i tradicionalni način kuhanja i ispijanja kafe.

Inače, 445. viteški skokovi sa Starog mosta počet će danas u 16 sati. Očekuje se oko 70 skakača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine.

Sinoć je održana i tradicionalna bakljada, revija atraktivnih skokova iskusnih skakača s bakljama, kojom je zvanično otvorena manifestacija visinskih skokova sa Starog mosta. Ove godine gost manifestacije je 40-člana ekspedicija skakačkog i ronilačkog kluba iz engleskog grada Southampton.

Posted by on 2011-07-31. Filed under Bosna i Hercegovina, Izdvojeno. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login