I u narednim danima u gradovima regije sunčano vrijeme

sunčanoVisoke temperature za još uvijek kalendarski zimske dane, danas su građane širom regije izmamile na ulice.

Mnogi su uživali na suncu, šetnjama po gradu, kafama u gradskim baštama, ali i u prirodi.

U većini gradova u regiji temperature su se kretale između 15 i 20 stepeni Celzijusa, dok je u pretežno višim planinskim predjelima bilo povremenih i padavina.

I u narednim danima u zemljama regije očekuje se lijepo i sunčano vrijeme.

Predstojeći februarski dani donose visoke temperature za ovo doba godine, pa će se tako jutarnje temperature kretati od pet do deset stepeni, a dnevne od 15 do 20 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu i većini bh. gradova u naredna tri dana preovladavaće pretežno sunčano vrijeme sa povremenim naoblačenjima. Dnevne temperature kretaće se od 13 do 20 stepeni Celzijusa.

U Hrvatskoj se takođe očekuje sunčano vrijeme sa povremenim padavinama, dok će se dnevne temperature kretati od 14 u unutrašnjosti do 18 u primorskim dijelovima zemlje.

I u Crnoj Gori će preovladavati sunčano vrijeme bez padavina, uz povremeni razvoj oblačnosti, dok se sutra očekuje slaba kiša u južnim i centralnim dijelovima zemlje. Dnevne temperature od 15 u centralnim dijelovima zemlje, do 20 na jugu.

Maksimalne temperature u Srbiji kretaće se od 15 do 21 stepen, a građani će imati priliku uživati u sunčanom vremenu sa kraćim intervalima naoblačenja.

Posted by on 2014-02-16. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login