U nedjelju osmomartovski pohod “100 žena na Trebević”

Trebević

Trebević

Osmomartovski pohod pod nazivom “100 žena na Trebević” u nedjelju, 5. marta organiziraju Planinarski savez Kantona Sarajevo i Stanica planinarskih vodiča Sarajevo.

Bit će to četvrti po redu uspon na Trebević u povodu Dana žena, a organizatori očekuju da će u nedjelju, kao i prethodna tri osmomartovska pohoda, odziv žena biti masovan.

Vodiči pohoda iz sarajevske Stanice vodiča su Hasna Smječanin, Dženita Merdan i Nizana Obhođaš.

Polazak iz Sarajeva je u 8 sati ispred Zemaljskog muzeja, a prijevoz do starta pohoda Ravne (Prvi šumar) bit će organiziran autobusima.

U 9 sati učesnice pohoda kreću pravcem Ravne (Prvi šumar)- Dobre vode- planinarski dom Vaso Miskin Crni do vrha Trebevića ( Sofe 1.629 metara nadmorske visine).

Po povratku sa uspona žene će se uz ručak družiti u objektu FIS na Trebeviću, a povratak u Sarajevo planiran je u 17 sati.

Višesatnim pješačenjem na čistom zraku i druženjem na Trebeviću učesnice osmomartovskog pohoda će obilježiti svoj dan na zdrav i aktivan način.

Međunarodni dan žena se “planinarski” u Sloveniji obilježava pohodom “100 žena na Triglav”, a u Hrvatskoj je to uspon “100 žena na vrh Mosora”.

Planinarski savez Kantona Sarajevo i Stanica planinarskih vodiča Sarajevo prvi su put organizirali pohod “100 žena na Trebević” u martu 2014. godine.

Posted by on 2017-03-02. Filed under Magazin, Planinarenje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login