U nedjelju počinje 12-satni sarajevski fotomaraton

 

sarajevski fotomaratonU saradnji sa italijanskom organizacijom Shot-Travel portal Fotografija.ba organizuje prvi “Sarajevo fotomaraton 2012″.

Fotomaraton će se održati 19. augusta 2012. godine, a riječ je o fotografskom takmičenju koje traje 12 sati, tokom kojih takmičari moraju napraviti fotografije na šest zadanih tema. Osim domaćih takmičara, na maratonu će učestvovati više od 50 fotografa iz Italije, ali posebno će se nagrađivati domaći takmičari.

Nakon završetka žiri u sastavu: Daniele Zappi, Evelina Dezza, Andrea Bonfatti, Lara Ciarabellini te predstavnici portala Fotografija.ba Dejan Đurić, Dado Ruvić i Haris Čalkić odlučit će o pobjedniku iz obje grupe takmičenja.

Nagrada za najuspješnijeg takmičara iz BiH je digitalni fotoaparat Olympus EPM1KSS, tržišne vrijednosti oko 600 KM.

Visina kotizacije za učešće na fotomaratonu je 20 KM, a za F.ba+ članove 10 KM. Osim fotomaratona bit će organizovano još nekoliko okupljanja fotografa.

Prijava za učešće vrši se isključivo preko online forme do 16. augusta 2012, a plaćanje kotizacije vrši se 19. augusta u 8:30 sati u Galeriji Boris Smoje u Radićevoj 11, Sarajevo.

Posted by on 2012-08-15. Filed under Kultura, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login