U nedjelju skokovi sa Starog mosta u Mostaru

Stari most, Mostar, skokoviOko 80 skakača iz svih zemalja regije natjecat će se na ovogodišnjim tradicionalnim visinskim skokovima sa Staroga mosta u Mostaru.

Glavna manifestacija počet će u nedjelju, 29. jula, u 16 sati, no pored samih skokova program počinje dva dana prije, u petak, muzičkim koncertima, turnirima u tavli, odbojci i nogometu na pijesku te, već tradicionalnom, ispijanju kave iz najveće džezve na svijetu, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Organizacijskog odbora skokova sa Staroga mosta.

Po riječima Emira Balića, predsjednika žirija za izbor najboljega skakača, ovogodišnji skokovi bit će najmasovniji do sada, a pored takmičarskog, predviđeni su i figurativne skokove u revijalnom dijelu programa.

Predsjednik Organizacijskog odbora Semir Drljević Lovac rekao je da ovogodišnji skokovi sa Starog mosta neće biti direktno prenošeni na televiziji, već samo u snimci na TV1.

“Glavni razlog što neće biti televizijskog prijenosa nije mala posjećenost manifestacije, nego nam javni servisi nisu uopće odgovorili na naš upit jesu li zainteresirani za direktan prijenos ovog događaja”, rekao je Drljević.

Po njegovim riječima, iako su skokovi sa starog mosta autentičan bh. turistički proizvod, institucije koje bi trebale ovoj manifestaciji dati podršku, to ne čine.

“Mi ćemo ove godine imati novinare iz Japana, Sjeverne i Južne Amerike te brojnih evropskih zemalja, a reklame za skokove smo imali i u javnom prijevozu u Londonu. Ne znam što više trebamo učiniti da bi nas državne institucije prepoznalo i pomogle nam”, dodao je Drljević.

Posted by on 2012-07-26. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login