U petak nastupaju bendovi Konvoj i Last Location

Muzička scena Kaktus

Muzička scena Kaktus

Na desetom koncertu Muzičke scene Kaktus nastupit će sarajevski rock bend Konvoj te sastav Last Location. Ulaznice za ovaj događaj koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM. Koncert će započeti po završetku prijenosa utakmice Litvanija – BiH.

Projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

U amfiteatru Doma mladih će svakog petka, do 5. jula, biti održano još pet koncerata, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije.

Nakon bendova Konvoj i Last Location, u junu će u okviru Muzičke scene Kaktus nastupiti Jala, Bubba Corelli, Chi, Nedura i Šonn, Edo Maajka, Frenkie i Strava škola, te Kablovi i Jaje na oko, dok će na posljednjem koncertu, kojim će 5. jula biti završen ciklus koncerata Muzičke scene Kaktus, nastupiti bendovi Punkt i Unplugged Plug.

Posted by on 2013-06-04. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login