U Pozorištu mladih predstava za djecu “Zaljubljeni krokodil”

Pozorište mladih, Sarajevo

Pozorište mladih, Sarajevo

Na sceni Pozorišta mladih Sarajevo u nedelju, 1. decembra bit će odigrana “predstava za djecu i za one koji još nisu odrasli” pod nazivom “Zaljubljeni krokodil” Daniele Kulot, u rediteljskoj postavci Drage Buke.

Kreator, realizator lutaka, scene i kostima je Mirjana Čistopoljski, likovni saradnik je Dženita Huseinović, dok su muziku komponovali Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović.

U predstavi “Zaljubljeni krokodil” igraju Alma Merunka, Elma Ahmetović i Ajla Cabrera.

U jednostavnoj ljubavnoj priči publika prati Krokodila i Žirafu u njihovim pokušajima da iskrenim emocijama savladaju jednu od najvećih prepreka kojima se teatar bavi od svoga postanka – različitost.

“Izvanredne lutke, precizna animacija i iskrena zaigranost glumaca, pokazat će i onima malodušnima kakva je i kolika snaga teatra, te iznova nas natjerati da se zaljubimo u magiju koju nam je pozorište u stanju ponuditi”, ističe se u saopćenju Pozorišta mladih.

Posted by on 2013-11-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login