U Prag putuje 1.200 studenata

Prag

Prag

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) i Vijeće studenata Ekonomskog fakulteta u saradnji sa turističkom agencijom Centrotours u periodu 29. februara do 5. marta 2012. godine organizuju Studentski pohod u Prag.

Studentski pohod u Prag se izdvaja kao najmasovnije organizirano putovanje studenata Univerziteta u Sarajevu. U Prag, u srijedu 29. februara iz Kampusa Univerziteta u Sarajevu će, u terminima od 17.00 do 20.00 sati krenuti 1.200 studenata raspoređenih u 22 autobusa.

Tokom boravka u glavnom gradu Češke Republike turistička agencija Centrotours će za sve studente organizirati obilazak grada u pratnji profesionalnih vodiča, plovidbu rijekom Vltavom, posjetu čuvenoj banji Karlovy Vary te odlazak u obilazak istočnonjemačkog grada Drezdena.

Predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu će u Pragu potpisati i ugovor o saradnji sa Udruženjem Emerik Blum koje okuplja sve studente Bosne i Hercegovine koji su trenutno na studiju u Republici Češkoj. Za studente će svaku večer tokom boravka u Pragu biti organizirane posebne zabave.

Tako će prvu noć u najvećoj praškoj diskoteci Karlovy Lazne, kapaciteta 5.000 posjetitelja, nastupiti sarajevski DJ Manjo. Druga noć pohoda predviđena je za party u diskoteci Očko i odlazak u diskoteku SaSaZu na koncert danskog DJ-a i producenta Feddea Le Granda. U subotu, 03.03.2012. godine, specijalno za bh. studente, u diskoteci Kostel će nastupiti trenutno najpopularniji bh. bend Dubioza Kolektiv – dobitnik MTV Best Adria Act nagrade i DJ Diskobajagi.

Posted by on 2012-02-29. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login