U Sarajevu ‘Cyber subota’ – mini sajam prilika u IT sektoru

IT sektor

IT sektor

Klub mladih Tignum pri NVO Nahla organizirao je danas u Sarajevu “Cyber subotu” – mini sajam prilika u IT sektoru, a povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u nauci.

Na otvaranju je istaknuto da je riječ o vrlo perspektivnom i unosnom zanimanju, ali i zanimanju budućnosti jer se danas sve oko nas automatizira i postaje digitalno.

Na sajmu su se predstavile IT kompanije, univerziteti i edukacijske ustanove koje su zainteresiranim posjetiocima predstavili prilike za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru, različite perspektive koje donosi ta struka, a sve radi razbijanja predrasuda o “muškim” zanimanjima i “asocijalnim” IT-jevcima.

Osiguran je i nagradni fond za one najuspješnije koji se okušaju u osnovama programiranja.

Maturantice srednjih škola imaju priliku prijaviti se i na mentoring program s mladim programerkama i studenticama tehničkih fakulteta. Riječ je o mladim programerkama koje su u okviru projekta “Ti si IT” pohađale jednomjesečnu edukaciju u polju vještina komuniciranja, timskog rada i poduzetništva.

Polaznicama su na sajmu uručeni certifikati o uspješno završenoj edukaciji.

Posted by on 2017-02-11. Filed under Magazin, Obrazovanje, Tehnologija & Nauka, Uspjeh & Karijera. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login